top of page
  • РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР ІРРП ДЛЯ РОЗСЛІДУВАЧІВ

“ЯК І ЧОМУ БЛОКУЮТЬ САЙТИ ЧЕРЕЗ РІШЕННЯ СУДУ В УКРАЇНІ. ПОЗИЦІЇ СТЕЙКХОЛДЕРІВ” – ЗАПРОШУЄМО ДО ДИСКУ


У середу 28 серпня 2019 року о 14:00 у прес-центрі “Укрінформ” (Зала 2) відбудеться круглий стіл стейкхолдерів в сфері свободи інтернету “Як і чому блокують сайти через рішення суду в Україні. Позиції стейкхолдерів”

Організатори: ГО “Інтерньюз-Україна” спільно з Інститутом розвитку регіональної преси (ІРРП).

Учасники: Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО “Інтерньюз-Україна”, Людмила Панкратова, юристка ІРРП, Віта Володовська, юристка Лабораторії цифрової безпеки, Олексій Воронцов, власник сайту UkrPress.info, представники IT-галузі, громадянського суспільства та державних інституцій.

У липні 2019 року Печерський районний суд зобов’язав провайдерів обмежити доступ користувачів до 24 сайтів, включно з такими інформаційними сайтами як blogs.korrespondent.net, enigma.ua, informator.news, UkrPress.info та сайтами онлайн-казино. У серпні Святошинський районний суд зобов’язав провайдерів обмежити доступ ще до одного сайту. Деякі провайдери та мобільні оператори на певний час обмежили доступ до кількох ресурсів. Рішення суду були оскаржені в судах власниками сайтів й судові розгляди тривають й нині.

Під час круглого столу учасники продискутують питання правомірності подібних обмежень, а саме:

  • Чим були зумовлені рішення судів щодо блокування сайтів у кожному випадку? Чи є вони правомірними?

  • Чи відчули на собі блокування власники інформаційних сайтів?

  • У чому проблематика подібних блокувань: проблема в судах, правоохоронцях, законодавстві, роботі сайтів?

  • Чи відповідають рішення міжнародним практикам з управління інтернету?

  • Як діяти провайдерам телекомунікаційних послуг у подібних випадках?

Під час круглого столу медіа-експерти, урядові спеціалісти, представники IT-галузі та представники громадянського суспільства також обговорять необхідні кроки щодо законодавства, що дозволить врегулювати правовідносини в онлайн-просторі.

Акредитація для ЗМІ та учасників – kkunytska@internews.ua

Захід відбудеться за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.


1 перегляд0 коментарів
bottom of page