top of page
  • Фото автора

"За спиною мера: оточення Віталія Кличка віджимає квартиру у вчительки початкових класів"

Газета Столичний Бізнес продовжує відслідковувати усі процеси, де за допомогою підробленого договору, шахраї намагаються відібрати квартиру у вчительки початкових класів Бондар.


Після того, як 20 червня минулого року ухвалою Шевченківського районного суду міста Києва адвоката Віктора Савченка не допустили представляти інтереси його спільника Андрія Матюханова, а 27 вересня 2019 року Дисциплінарна палата КДКА Житомирської області притягнула адвоката до дисциплінарної відповідальності, Матюханов найняв інших адвокатів.


Після вступу в справу адвоката Ірини Продан з адвокатського об’єднання «Миколаєнко і партнери», як кажуть діти - «пазл склався» і став зрозумілим масштаб корупційних зв’язків та інтересів.



Знайомтесь, це Юрій Миколаєнко, старший партнер та засновник адвокатського об’єднання «Миколаєнко і партнери», адвокат з якого (Ірина Продан) представляє інтереси Матюханова.


Миколаєнко певний час працював в органах прокуратури, а у подальшому на різних посадах у Шевченківській районній раді м. Києва та районній державній адміністрації. Останнє його місце роботи – заступник Голови РДА.


В 2006 році Миколаєнко став першим заступником начальника Управління з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської районної в м. Києві ради.


В 2007 році його дружина Галина реєструє цілу низку підприємств, основною діяльністю яких є надання послуг, пов’язаних з нерухомим майном: ТОВ «РАДІКС ГРУП», ТОВ «РУБЕНС-РЕНТ», ТОВ «ЛЕКС КО» та ТОВ «СПС ДІРЕКТ ІНВЕСТ», про яке розповімо пізніше, але відразу скажемо, що учасником цього товариства є нині діючий Голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.


Політична кар’єра у Миколаєнко надзвичайно різноманітна, це і Народна партія Володимира Литвина і робота з Віктором Пилипишиним, де він засвітився на хабарництві. В 2019 році Миколаєнко очолював регіональний осередок партії «Сила і Честь» Ігоря Смешка. Допомагала просуватися по кар’єрній сходинці теща, Ганна Матіко-Бубнова.


Станом на 2017 рік, Ганна Василівна працювала звичайним головним спеціалістом відділу публічних та цифрових комунікацій, але її декларація більш схожа на гарного та успішного підприємця.


Завдяки цьому, Миколаєнко має досить непогані статки, про що свідчить подана в 2019 році декларація перед звільненням, це і 800000 грн. та 20000 доларів США готівки, автомобілі та значна кількість нерухомого майна, особливо, нежитлового призначення. А в разі питань про походження статків, може з гордістю сказати, що це все заробила дружина.


Після залишення посади заступника Голови Шевченківської РДА, Юрій Миколаєнко, продовжує впливати на діяльність району. В 2019 року він подавався на членство в Громадській раді при райдержадміністрації від ГО «Свободу не спинити», що зареєстрована ним, його дружиною та тещею.


Миколаєнко входить до оточення Віталія Кличка, неодноразово балотувався як до Київської міської ради, так і до Верховної ради України від його партії. З 2012 по 2014 роки Миколаєнко на платній основі був помічником народного депутата Рустама Раупова від партії «УДАР» Віталія Кличка.


Це Андрій Матюханов, на якого адвокат Віктор Савченко «оформив» підроблений договір про відступлення майнових прав на квартиру вчительки Боднар.


Матюханов також давній партнер відомого пошукача лижних інструкторів Владислава Каськіва ще з часів створення партії «Пора».


З відкритих джерел відомо, що в цю партію входив також нині діючий Голова Шевченківського РДА Олег Гаряга, майже всіма компаніями якого зараз керує Матюханов.


За допомогою Миколаєнка, який працював першим заступником начальника Управління з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської районної в м. Києві ради, в 2007 році ТОВ «КОСМОПОЛІТ МЕНЕДЖМЕНТ» (яке належить Андрію Матюханову) передано право орендувати підвальне приміщення в будинку № 13 по вул. Вєтрова в м. Києві. Це приміщення було свавільно відібрано у співвласників цього будинку.


В в тому ж 2007 році ТОВ «НСП –Груп» (яке на той час представляв Андрій Матюханов) було відчужено нежилі приміщення за адресою: м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 11 (літера В) та за адресою м. Київ, вул. Артема, 55 (літера А).


В 2008 році ТОВ «Онікс-Трейдинг» (представник Андрій Матюханов) отримує право оренди приміщення а адресою: м. Київ, вул. О.Гончара, 25.


20.06.2008 року між Управлінням з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської районної в м. Києві ради в особі в.о. начальника Миколаєнка Юрія Івановича та ТОВ «НСП –Груп» був укладений договір купівлі–продажу господарської споруди за адресою: м. Київ, вул. Комінтерну, 5 (літера В). Це приміщення також було відібрано у іншого володільця.


Це лише маленька частина набутих Матюхановим об’єктів нерухомості за допомогою Миколаєнка.


Матюханов також є виконавчим директором громадської організації «Інститут Євро-Атлантичного Співробітництва», директором якої є сам Борис Тарасюк. В 2008 році, керуючи даною організацією, Матюханов намагався в судовому порядку забрати приміщення за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 42.


Як кандидат від цієї ГО,Андрій Матюханов до цього часу є заступником Голови громадської ради при Шевченківській РДА.


Давайте згадаємо ТОВ «СПС ДІРЕКТ ІНВЕСТ», засновником якого є дружина Миколаєнка та нині діючий Голова Шевченківського РДА Олег Гаряга, та повідомимо, що керує цим товариством сам Андрій Матюханов.


Як і Миколаєнко, Матюханов також входить до оточення Віталія Кличка. В 2014 році Матюханов балотується у депутати Київської міської ради та до цього часу продовжує очолювати Шевченківську районну у м. Києві організацію політичної партії «Удар».


Це адвокат Дмитро Молчанов, що з грудня 2018 року представляє інтереси ПАТ «Київський завод «Аналітприлад». До цього часу ми не розповідали про цю особу, оскільки не було достовірної інформації про його зв’язки з Матюхановим та його оточенням.


Офіційно Молчанов пояснює, що йому та його клієнту – замовнику будівництва немає різниці, хто набуде за судовим рішенням право на квартиру - документи на право власності будуть видані в будь якому випадку.


Але на відміну від інших відповідачів, Молчанов чомусь ретельно відвідував усі судові засідання та налагоджував контакти з учасниками справи, отримував необхідну інформацію.


І ось: 22 серпня 2019 року під час розгляду апеляційної скарги в Київському апеляційному суді у справі №761/21432/19 зайняв позицію Матюханова, назвавши його фактичним інвестором, якому передані усі права за договором про відступлення права вимоги (того, що підробив адвокат Савченко).


Готуючи заяву про вчинення злочину від імені ПАТ «Київський завод «Аналітприлад», Молчанов також зазначив, що Матюханов вже набув прав інвестора на квартиру вчительки Бондар.


Таке ретельне відвідування судових засідань, контроль ситуації та несподівана зміна позиції з нейтральної на користь однієї з сторін, стала зрозумілою лише після вступу в справу адвокатів з АО «Миколаєнко та партнери».


З’ясувалося, що Дмитро Молчанов є керівником та засновником ТОВ «ЛЮМІНА ДЕНТАЛ» - одного з підприємств дружини Юрія Миколаєнка.


В 2011 році Молчанов представляв інтереси Міжнародного благодійного Фонду Святої Марії, керівником та засновником якого є теща Юрія Миколаєнка у справі за позовом прокуратури про визнання недійсним договору купівлі-продажу будівлі по вул. Герцена, 6, в місті Києві, що є предметом культурної спадщини. Звичайно, Молчанов позов виграв, майно залишилось в родині Миколаєнків. В цій сімейній будівлі, Юрій Миколаєнко і зареєстрував своє адвокатське об’єднання.


Для чого ми так детально розписували зв’язки та статки кожного з цих людей?


А все для того, щоб ви зрозуміли масштаби їх діяльності, зв’язки та впливовість. І таким людям, що знаходяться в оточенні мера Віталія Кличка, не звикати відбирати чуже майно. А хто його власник, вчителька початкових класів Бондар чи жителі міста – їм все одно. Мародерство не має запаху.


Отже, виходить поки Віталій Кличко бореться з коронавірусом, його оточення заразив інший вірус - вірус тяги до чужого майна. І цей вірус не менш небезпечний, ніж коронавірус.

Редакція газети пропонує усім особам, прізвище яких згадано, висловити свою позицію з даних подій.

1 183 перегляди0 коментарів
bottom of page