top of page
  • Корреспондент.net

У Києві затримали сімох учасників групи "чорних" реєстраторів


Члени злочинної групи організували схему заволодіння нерухомим майном. Збиток склав 1,5 млрд гривень.

Співробітники прокуратури Києва та Служби безпеки України затримали сімох учасників злочинної групи, в тому числі, двох адвокатів і колишнього керівника органів юстиції Києва, яка займалася незаконним заволодінням нерухомого майна. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook у суботу, 17 серпня.

"Сьогодні після тривалого документування прокуратура Києва і СБУ проводять спільну спецоперацію із затримання злочинної групи, члени якої організували схему заволодіння нерухомим майном, яке перебувало у державній, комунальній та приватній власності, чим завдано збитків у 1,5 млрд гривень", - написав Луценко.

За його даними, загалом, за результатами спецоперації, семеро людей - троє організаторів і четверо виконавців - затримані в порядку ст. 208 КПК України. Серед затриманих - двоє адвокатів і колишній керівник органів юстиції Києва.

Луценко також підкреслив, що вилучені документи дозволять в подальшому вивчити роль суддів у прийнятті "потрібних рейдерам рішень".

Раніше в Києві за рейдерство затримали держреєстраторів. Зловмисники вносили до реєстрів Мін'юсту фіктивні дані про оренду землі. Збитки склали понад 30 млн гривень.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав антирейдерський указ. Пропоновані зміни допоможуть мінімізувати ризики рейдерства в Україні, вважають в Офісі президента.


3 перегляди0 коментарів
bottom of page