top of page
  • stopcor.org

Мажорна ДТП: мати потерпілого велосипедиста шукає відеодокази, щоб притягнути брата депутата до відп


Це ДТП у Чернігові сколихнуло громадськість майже рік тому. Брат депутата Чернігівської облради Дмитра Блауша Андрій запевняє: за кермом автівки, що збила велосипедиста 19 травня 2018 року, сидів не він. Але покази очевидців та стенограма телефонних розмов свідчать зовсім про інше. Яке відношення до справи мають головні поліціянти міста? Та чому наразі розслідування загальмоване? Докладніше про це – у матеріалі Кирила Вольного.

Зрозуміло, що цю розслідувати справу ніхто не поспішав, адже Дмитро Блауш безпосередньо пов'язаний з керівництвом обласної поліції своєю партійною приналежністю. Полковника поліції Едуарда Альохіна було призначено на цю посаду саме за квотою «Радикальної партії Олега Ляшка».

Тим часом головний радикал країни ситуацію з ДТП прокоментував на своїй сторінці у Фейсбук. «Учора у ДТП в Чернігові за участю брата нашого депутата обласної ради Дмитрий Блауш постраждав 10-річний хлопчик, який їхав на велосипеді. Очевидці кажуть, що в машині були наркотики. Я щиро бажаю швидкого одужання хлопчику. Сьогодні я також розмовляв із начальником поліції Чернігівщини Едуардом Альохіним з вимогою чесного розслідування і притягнення винних у ДТП до відповідальності. Я нікого покривати не збираюся, хто б це не був! (… ) Справедливість має бути для всіх, а не тільки для обраних!» – написав Олег Ляшко.

З моменту цього ДТП пройшов майже рік. Ярослав досі проходить реабілітацію після страшної аварії. Стільки ж часу справу розслідувала поліція, та безрезультатно. Та тільки після передачі матеріалів до СБУ справа отримала розвиток. Наразі тривають активні слідчі дії.

Мати постраждалого хлопчика, Тетяна Сенько звертається до всіх можливих свідків: «У мене величезне прохання, у кого є хоч якесь відео на момент 19 травня, що Блауш був за кермом. Свідки є, які підтверджують, але для прокуратури цього недостатньо. у нас тяжкі тілесні, але нас ніяк не можуть визнати потерпілими. Тому що немає людини, яка була за кермом. Тому що Ворона – він не відповідає реальності, як ніби він з Місяця звалився в крісло і почав давати свідчення».

Тож ми звертаємось до правоохоронців з вимогою дати об'єктивну оцінку цій справі враховуючи і докази, що зібрані в цьому журналістському розслідуванні. Про розвиток ситуації дивіться в наступних випусках «СтопКору».


5 переглядів0 коментарів
bottom of page