top of page
  • Фото автора

Історія про те, як адвокат аферу провернув


У славнозвісному 2014 році, коли все в країні було складним і нестабільним, група підозрілих типів вирішили прибрати до рук квартири в одній столичній новобудівлі, що знаходиться в центрі міста. Просто зухвало взяли і винесли з офісу управителя всі документи інвесторів.

Через певний час забудовник повернув собі свої права на подальшу діяльність на цьому об’єкті, але інвесторам довелось свої права відновлювати у суді. Однією з інвесторів була пані Лідія, про яку і поведемо далі розмову.

У 2016 році Лідія, за рекомендацією свого рідного брата, заочно уклала договір з адвокатом Савченко Віктором Івановичем і передала через брата оригінали документів на квартиру, на яку так довго чекала і в яку вклала всі свої кошти. Так як жінка взагалі не розумілась, що і як їй робити і як повернути свої права на квартиру, вона була впевнена, що професіональний адвокат допоможе їй. Підписавши адвокатський договір та позовну заяву, вона подальші справи довірила людям, яким довіряла – братові та адвокатові.

На жаль, у 2017 році брат Лідії раптово помирає. Розгублена Лідія звернулась у Шевченківський суд, де ознайомилась зі своєю справою і в той же час, за допомогою зятя, знайшла контакти адвоката, який вів її справу. Жінка не має юридичної освіти і не розуміється у ведені справ, про що не міг не знати адвокат. Викликавши довіру у своєї клієнтки, він упевнився, що жодних документів на квартиру та не має і запропонував їй ці документи відновити.

Нагадуємо, що у 2016 році інвестор Лідія передала ці документи через брата адвокатові, про що той ну ніяк не міг забути! Схему відновлення документів адвокат запропонував просту – він надрукує текст і поставить «липові» печаті на цьому документі. А щоб процес був швидким і з мінімальним втручанням Лідії, яка працює у школі та має щільний робочий графік, попросив надати Лідію декілька чистих аркушів паперу з підписом.

Мовляв, саме на них він підготує необхідні документи і надасть Лідії.

Через деякий час після того, як він отримав пусті папірці з підписом інвесторки Лідії, адвокат повідомив, що на цю квартиру, виявляється, ще один претендент заявив свої права. Мовляв, цій людині особисто Лідія передала майнові права на квартиру майже рік назад та навіть отримала гроші! Зрозуміло, що підпис на документах про передачу цих прав повністю співпадав з підписом Лідії, адже вона особисто підписала чисті аркуши, довірившись адвокатові!

Не гаючи часу, новий претендент подав позов у суд про визнання його прав на цю квартиру, а Лідія та її родина залишились ошуканими. Цікавим збігом виявилось те, що адвокатом новоявленого претендента на квартиру є… хто б ви думали? - Савченко Віктор Іванович! Але збіг це чи хитро спланована афера – ось у цьому потрібно розібратися у найкоротший час.

Заяви на адвоката Савченка Віктора Івановича про шахрайство та підробку документів вже направлені до правоохоронних органів, а ми цим зверненням застерігаємо вас: і серед адвокатів можуть бути шахраї! І тепер у словнику разом з поняттям «чорні ріелтори» з’явилося почесне звання «чорний адвокат».

Редакція газети пропонує адвокатові, прізвище якого згадано, висловити свою позицію з даних подій.

150 переглядів0 коментарів
bottom of page